Η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στον Μανταμάδο Λέσβου

IMG_0592

Η επίσκεψη στον Ιερό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ επιβάλλεται αν πας στη Λέσβο. Είτε πιστεύεις είτε όχι στην Χριστιανοσύνη, η εκκλησία του Αρχάγγελου είναι σίγουρα ένα μέρος που θα πρέπει να θαυμάσεις. Πανέμορφη εκκλησία αλλά και πολύ ιδιαίτερη η εικόνα του Ταξιάρχη κάνει κάθε χρόνο πολύ μεγάλο αριθμό πιστών να καταφθάνουν στο νησί.

IMG_0564

Το ιερό προσκύνημα του Ταξιάρχη Αρχάγγελου Μιχαήλ είναι ολόσωμο και ανάγλυφο και είναι το μόνο τρισδιάστατο προσκύνημα που αποδέχεται η χριστιανική πίστη. Η παράδοση λέει πως το προσκύνημα πλάστηκε από χώμα κι αίμα καλόγερων, που σφαγιάστηκαν απ’ τους Αγαρηνούς ή Σαρακηνούς πειρατές. Από την σφαγή γλίτωσε μόνο ένας μοναχός που κρύφτηκε και έπλασε το σημερινό ανάγλυφο καθιστό σε βράχο. Κατά την διάρκεια της γιορτής του Αρχάγγελου Μιχαήλ, πλήθος κόσμου συρρέει περπατώντας 48 χλμ από την Μυτιλήνη έως το μοναστήρι.

IMG_0652

(1616)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr