Φακίστρα: Η παραλία του Πηλίου με τα τυρκουάζ νερά

fakistra pelio 2016 (3)

Η Φακίστρα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες όλου του Πηλίου και όχι άδικα! Μπορεί να χρειάζεται 20λεπτο περπάτημα μέχρι να φράσεις εκεί αλλά πίστεψέ με αξίζει τον κόπο. Η Φακίστρα είναι μικρή σε μέγεθος με άμμο και πετραδάκι. Είναι πεντακάθαρη, με τυρκουάζ νερά. Φυσικά αν πας στην παραλία Φακίστρα μην παραλείψεις να επισκεφθείς και το Κρυφό σχολειό που λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας.

krifo sxoleio fakistra pelio 2016 (2)

ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο βόρειο μέρος της παραλίας, θα δεις δυο σπηλιές. Την θαλασσοσπηλιά της Μεγαλομάτας που είναι γεμάτη σταλακτίτες και λίγα μέτρα πιο πάνω, την σπηλιά που κατά την Τουρκοκρατία λειτουργούσε το Κρυφό Σχολειό της Τσαγκαράδας. Μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσεις μέχρι εκεί αλλά το καλό είναι πως κατά την κατάβαση προς την σπηλιά, υπάρχουν παγκάκια και μέρη στα οποία μπορείς να ξαποστάσεις.

DCIM100GOPROG0110824.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ. 

Θα βρεις το άνοιγμα για τα μονοπάτια, 5 χλμ. από τον κύριο δρόμο. Κάπου εκεί θα χρειαστεί να παρκάρεις. Αρχικά θα πρέπει να διαλέξεις ποιον δρόμο θα πάρεις. Πηγαίνοντας από τα αριστερά σου είναι το μονοπάτι του Κρυφού Σχολειού ενώ στην ευθεία θα βρεις το μονοπάτι της παραλίας Φακίστρα. Θα περπατήσεις σε κατηφορικό μονοπάτι για περίπου 200 μέτρα. Η ανηφόρα είναι αρκετά δύσκολη αλλά αξίζει!

krifo sxoleio fakistra pelio 2016 (10)

(1787)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr