Το πιο όμορφο γεφύρι του νομού Γρεβενών

gefiri-tis-portitsas-happy-traveller-6-1024x683

Εκεί στην όμορφη Μακεδονία και δίπλα στο φαράγγι της Πόρτας ή Πορτίτσας θα βρεις την λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα με τα δύο εντυπωσιακά και άνισα τόξα. Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Στην γενικότερη ομορφιά του τοπίου συμβάλει φυσικά και η τοξωτή γέφυρα της Πορτίτσας. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το πιο δημοφιλές και όμορφο γεφύρι του νομού!

Γενικές Πληροφορίες:

Το γεφύρι βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα νότια του χωριού Σπήλαιο. Έχει μήκος 30 μέτρων. Η διάβαση έχει συνολικό μήκος 30 μ. και αποτελείται από πέτρες υπόλευκου χρώματος. Η συντήρηση της γέφυρας άρχισε τo 1999 και έχει πλέον ολοκληρωθεί. Χτίστηκε το 1743, με χρήματα της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται στο χωριό Σπήλαιο. Το γεφύρι της Πορτίτσας απέχει από τα Γρεβενά 45 χιλιόμετρα.

Πρόσθετες πληροφορίες για το Γεφύρι της Πορτίτσας:


-Ο ποταμός που περνά το Γεφύρι της Πορτίτσας είναι ο Βενέτικος ποταμός. Είναι παραπόταμος του Αλιάκμονα και ο μεγαλύτερος σε μήκος Ελληνικός ποταμός (μήκος 297 χλμ).
-Μπορεί η συντήρηση να τελείωσε αλλά οι εργασίες όχι. Κατασκευάζεται και ένα όμορφο λίθινο μονοπάτι που θα οδηγεί στο ομώνυμο χωριό.

Πηγή

(1454)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr