Γκότζο: Το όμορφο νησάκι της Μάλτας

malta-happy-traveller-40-1-1024x579

Γκόζο είναι το πιο επισκέψιμο μέρος στην Μάλτα! Εκεί λέγεται ότι η Καλυψώ κράτησε το πολυμήχανο Οδυσσέα κάνοντάς του μάγια. Φυσικά αυτό δεν ισχύει.  Η Ωγυγία -το νησί δηλαδή που έκρυβε η Καλυψώ τον Οδυσσέα κατά τον Όμηρο- ήταν η Γαύδος. Οι παραδοσιακές πολύχρωμες βάρκες των Μαλτέζων λέγονται luzzu και είναι τόσες εκκεντρικές που σίγουρα θα τις προσέξεις. Οι θαλάσσιες σπηλιές του Γκόζο είναι πολύ όμορφες αλλά όχι ομορφότερες από εκείνες της Ζακύνθου και των άλλων ελληνικών σπηλιών.

Γενικές Πληροφορίες:

To Gozo έχει λίγο παραπάνω 37,000 κατοίκους και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας. Το μικρό αυτό νησάκι διαφέρει από τη Μάλτα στο χρώμα των λεωφορείων και των ταξί. Έχει -κυρίως- αγροτικό χαρακτήρα, ειδικά αν το συγκρίνουμε με την Μάλτα. Τέλος, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr

  (1185)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr