Η ομοιοπαθητική είναι η λύση σε κάθε πάθηση; | Τα πάντα για την ομοιοπαθητική

homeopathy

Η ομοιοπαθητική είναι μια εντελώς αμφιλεγόμενη θεραπευτική μέθοδος που όμως παράλληλα είναι κι εντελώς ακίνδυνη. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ομοιοπαθητική είναι εντελώς φυσικά μιας και περιέχουν φυσικές ουσίες του περιβάλλοντος. Παρασκευάζονται τα τελευταία 200 χρόνια με ειδική διαδικασία αραίωσης και δυναμοποίησης ώστε να μην έχουν καμία παρενέργεια.  Η θεραπευτική της Ομοιοπαθητικής ήταν ήδη γνωστή στην αρχαία Ελλάδα κατά τους προϊπποκρατικούς χρόνους.

Πως λειτουργεί η Ομοιοπαθητική

Η συγκεκριμένη θεραπευτική δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η Ομοιοπαθητική ρυθμίζει κεντρικά την υγεία του ανθρώπου και ενισχύει τους μηχανισμούς εσωτερικής ανάρρωσης και ίασης, οι οποίοι λειτουργούν ούτως ή άλλως σε κάθε οργανισμό, όμως ως τότε ήταν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα η κατάσταση του ασθενούς να παρατείνεται και να επιδεινώνεται.

homeopathy1

Τι γιατρεύει η ομοιοπαθητική;

Το θεραπευτικό φάσμα της Ομοιοπαθητικής είναι μεγάλο. Με αυτή την θεραπευτική μέθοδο καλύπτονται χρόνιες και οξείες παθήσεις, αλλά και κακώσεις, τραύματα ή εγκαύματα. Βελτιώνει σημαντικά ή θεραπεύει συνήθεις καταστάσεις και προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και δεν έχουν σαφή συμβατική διαγνωστική ονομασία. Επίσης, αποτελεί ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδο πρόληψης.

Οι Βασικοί Νόμοι της Ομοιοπαθητικής είναι :
- Νόμος των Ομοίων
- Νόμος της Κατευθύνσεως των Συμπτωμάτων και της Θεραπείας
- Νόμος του Ενός κάθε φορά Φαρμάκου
- Νόμος Ελαχίστου Δόσεως
- Αρχή Δυναμοποιήσεως

Μειονεκτήματα της Ομοιοπαθητικής

  • Κάποιες φορές τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δράσουν από τα φάρμακα της κλασσικής ιατρικής για τις ίδιες παθήσεις. Τα κλασσικά φάρμακα “γιατρεύουν” επιφανειακά τις περισσότερες φορές όμως αυτό ευησυχάζει τον ασθενή. Στην περίπτωση των ομοιοπαθητικών ο ασθενής νιώθει μεγάλη δυσαρέσκεια μιας και το σύμπτωμα διαρκεί για περισσότερο καιρό.
  • Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα καταστρέφονται εύκολα όταν δεν συντηρούνται σωστά.

Πλεονεκτήματα της Ομοιοπαθητικής

  • Η θεραπευτική της ομοιοπαθητικής προσφέρει μονιμότερα αποτελέσματα από τις συνήθεις θεραπευτικές μεθόδους, ιδίως στις χρόνιες παθήσεις.
  • Η Ομοιοπαθητική στην ουσία δεν θεραπεύει ασθένειες, θεραπεύει ασθενείς. Αντιμετωπίζοντας τον κάθε ασθενή ως σύνολο και εξατομικευμένα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεραπεία γιατρεύοντας πολλαπλά συμπτώματα.
  • Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, λόγω του τρόπου παρασκευής τους δεν είναι καθόλου τοξικά. Γι’ αυτό και η χρήση τους κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία είναι απαλλαγμένη από τους κινδύνους αλλεργίας ή τοξικότητας του φαρμάκου.
  • Είναι αποδεδειγμένα ασφαλής θεραπεία. Η Ομοιοπαθητική μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις πλέον ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ( βρέφη, υπερήλικες και εγκύους ) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό βέβαια δείχνει το πόσο αγνή είναι χωρίς τοξικότητες και βλαβερά συστατικά.

(1440)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr