Ματτερχόρν: Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα βουνά του κόσμου

Το Ματτερχόρν είναι ίσως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα βουνά του κόσμου. Έχει γίνει ο πρωταγωνιστής πολλών μπραντ και το λογότυπο πολλών εταιρειών. Toblerone και North Face είναι κάποιες από αυτές.
Όμως αυτό το βουνό μπορεί να σου χαρίσει τόσα πολλά που ούτε τα φαντάζεσαι. Δεν χρειάζεται να αναρριχηθείς σε αυτό για να το απολαύσεις. Το απολαμβάνεις με ποικίλους τρόπους!

matterhorn-zermatt-happy-traveller-elvetia-2-1024x683

Γενικές Πληροφορίες:
To Μάττερχορν είναι το επιβλητικό βουνό στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Έχει ύψος 4.478 μέτρα κάτι που το κατατάσσει ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων. Έχει σχήμα πυραμίδας. Η πρώτη επιτυχημένη μεν ανάβαση στο Μάττερχορν έγινε το 1865 με επικεφαλής τον Έντγουαρντ Γουάιμπερ, που όμως δεν κατέληξε και πολύ καλά. Αν και η αποστολή πέτυχε τον στόχο της, να ανέβει πρώτη στην κορυφή, οι 4 από τους 7 σκοτώθηκαν κατά την κατάβαση. Το Μάττερχορν έχει γίνει πια το σήμα κατατεθέν των Άλπεων και της Ελβετίας. Χιλιάδες τουρίστες και ορειβάτες έρχονται κάθε χρόνο στο βουνό.

Δες τη συνέχεια στο HappyTraveller.Gr

(1029)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr