Μηλιές: Το φημισμένο χωριό του βουνού των Κενταύρων

milies pelio 2016 (3)

Οι Μηλιές είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του Πηλίου. Κατά την επίσκεψή μας εκεί απολαύσαμε και το μέρος όπου βρίσκεται ο «Μουντζούρης», το τρενάκι του χωριού, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Κατασκευάστηκε κατά το 19ο αιώνα και συνέδεε τις Μηλιές με το Βόλο.

milies pelio 2016 (5)

Μην παραλείψεις να περάσεις από το μνημείο των πεσόντων, όπου εκτελέστηκαν 33 χωριανοί από του Γερμανούς. Εκεί κάθε χρόνο τελείται μνημόσυνο προς τιμήν τους.

milies pelio 2016 (6)

Στον Σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών θα ανακαλύψεις πανέμορφα μονοπάτια και την οργιώδη βλάστηση του Πηλίου στα καλύτερά της.

milies pelio 2016 (10)

ΜΗΛΙΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ 

milies pιlio 2016 (2)

Αν περάσεις και από το χωριό αξίζει να επισκφθείς την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στους Παμμέγιστους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς επίσης και στους Άγιους Πάντες. Η εμφάνιση της εκκλησίας δεν θυμίζει σε τίποτα τις κλασσικές ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Δεν έχει σύμβολα και ο λόγος είναι πως χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας.

milies pιlio 2016 (3)

Απέναντι από την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, βρίσκεται η δημόσια βιβλιοθήκη του χωριού. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις αντικείμενα από τη Μηλιώτικη Σχολή «Ψυχής Άκος», όπως παλιά όργανα φυσικής, χημείας αλλά και παλιά ιστορικά κειμήλια από την εποχή της Επανάστασης.

milies pιlio 2016 (6)

(1385)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr