Η ομορφιά της Λέσβου | Μήθυμνα – Μόλυβος

IMG_9887

Λέσβος! Ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Είναι μάλιστα το τρίτο μεγαλύτερο της Ελλάδας. Η μαγεία του νησιού σε παρασέρνει μαζί της και σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο. Εκπληκτικές θάλασσες, πανέμορφα χωριά και πολλές μέρες ηλιοφάνειας είναι κάποια από αυτά που θα σε κάνουν να ερωτευτείς την Λέσβο.

IMG_9900

Η Μήθυμνα είναι από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού και αν δεν μείνεις εκεί, πρέπει σίγουρα να περάσεις μια βόλτα για να απολαύσεις την ενέργειά της. Εμείς αφού επισκεφθήκαμε τη Λέσβο, μας ήταν αδύνατον να μην μείνουμε σε αυτό το μέρος για να το γνωρίσουμε και ακόμη καλύτερα.

Η Μήθυμνα ή Μόλυβος θεωρείται τουριστική πρωτεύουσα της Λέσβου και προσλκύει έντονα ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Το κάστρο του Μολυβου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φρούρια του νησιού και ένα μέρος που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς. Η πόλη στην αρχαιότητα ονομαζόταν Μήθυμνα, ενώ στα τέλη της Βυζαντινής περιόδου απέκτησε το όνομα Μόλυβος. Το αρχαίο όνομα της περιοχής οφείλεται στη Μήθυμνα, κόρη του Μακαρέα και σύζυγο του Λεπετύμνου.

IMG_9933 (2262)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr