Ο Ναός της Αναστάσεως με τον Πανάγιο Τάφο | Ιεροσόλυμα

jerusalem israel naos anastaseos (14)

Ο Ναός της Αναστάσεως είναι  χριστιανικός ναός και βρίσκεται στην χριστιανική συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Ο ναός βρίσκεται εκεί όπου ήταν ο Γολγοθάς, ο λόγος που σταυρώθηκε ο Χριστός. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το σημείο ταφής του, αφού έγινε η αποκαθήλωση. Ο Ναός της Αναστάσεως είναι ο πιο ιερός και σημαντικός όλης της Χριστιανοσύνης και αποτελεί έδρα του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

jerusalem israel naos anastaseos (2)

Ένα από τα πράγματα που θα δεις μόλις μπεις στην εκκλησία είναι το σημείο που έγινε η αποκαθήλωση. Το κομμάτι του μαρμάρου γίνεται πόλος έλξης των πιστών καθώς εκεί έχει αφεθεί το νεκρό -πια- σώμα του Χριστού. (πάνω φωτογραφία)

Από την άλλη ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του ναού είναι το σημείο όπου σηκώθηκε ο σταυρός που σταύρωσε τον Ιησού. Ο  Γολγοθάς, είναι εκεί και μπορείς να τον δεις καθώς έχουν τοποθετήσει τζαμαρίες. Μπορείς να τον αγγίξεις βάζοντας το χέρι σου στην ειδική εσοχή που έχουν δημιουργήσει. (κάτω φωτογραφία)

jerusalem israel naos anastaseos (3)

Σε αυτή την εσοχή μπορείς να βάλεις το χέρι σου. (κάτω φωτογραφία)

jerusalem israel naos anastaseos (7) jerusalem israel naos anastaseos (4)

Όλη η εκκλησία είναι μεγαλόπρεπη με επιβλητικές εικόνες και όμορφο στολισμό. Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς έστω και μια φορά στην ζωή σου αυτό το μέρος, αφού η εμπειρία είναι απλά μοναδική!

jerusalem israel naos anastaseos (9)jerusalem israel naos anastaseos (11)

jerusalem israel naos anastaseos (18)

Ο Πανάγιος Τάφος

jerusalem israel naos anastaseos (15)

Ο Πανάγιος Τάφος είναι το μέρος όπου τάφηκε και αναστήθηκε ο Χριστός. Εκεί, κάθε Πάσχα μπαίνει ο -πάντα Έλληνας- ιερέας και παίρνει με θεϊκή παρέμβαση το άγιο φως. Το εσωτερικό του πανάγιου τάφου είναι αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες και η αύρα του χώρου είναι συγκλονιστική. Θεωρώ πως είτε είσαι Χριστιανός είτε όχι, θα πρέπει να επισκεφθείς αυτά τα μέρη γιατί κρύβουν εκπληκτική ενέργεια.

jerusalem israel naos anastaseos (16)

Στον Πανάγιο Τάφο είναι σχεδόν βέβαια πως θα κάνεις κάποια ώρα να μπεις, αφού είναι από τα μέρη που κατακλύζονται από κόσμο, είτε είναι γιορτινές μέρες είτε όχι.

jerusalem israel naos anastaseos (17)

jerusalem israel naos anastaseos (19)

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χώρους της εκκλησίας είναι πολλοί και σε κάνουν να αισθάνεσαι την ενέργεια του χώρου του οποίου βρίσκεσαι. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια που μπορεί να κάνει κάποιος και τολμώ να πω πως είμαι πολύ τυχερή που κατάφερα να το κάνω.

jerusalem israel naos anastaseos (20) jerusalem israel naos anastaseos (21) jerusalem israel naos anastaseos (22) jerusalem israel naos anastaseos (23) jerusalem israel naos anastaseos (29) jerusalem israel naos anastaseos (30) jerusalem israel naos anastaseos (31)

Εσύ έχεις επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα και τον Ναό της Αναστάσεως; Μοιράσου μαζί μας την εμπειρία σου και πες μας την γνώμη σου για αυτό το ποστ.

jerusalem israel naos anastaseos (33) (6725)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr