Νίσυρος: Το νησί των Δωδεκανήσων με το εντυπωσιακό ηφαίστειο

nisyros-happy-traveller-48-1024x576

Νίσυρος, το νησί στο οποίο παντρεύεται η απλότητα με την ομορφιά και το εντυπωσιακό ηφαιστειογενές έδαφος με τις εξαιρετικές παραλίες. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια. Το νησί αυτό είναι πολύ γνωστό λόγω του ηφαιστείου που διαθέτει αλλά και των εξαιρετικά ήρεμων διακοπών που παρέχει στον επισκέπτη. Η Χώρα της Νισύρου είναι ένα πραγματικό κόσμημα και αξίζει να χαθείς στα στενά της όσο περισσότερο γίνεται. Δημιουργήθηκε, σύμφωνα με το μύθο της Γιγαντομαχίας, όταν κατά την μάχη ο Ποσειδώνας απέσπασε κομμάτι της Κω και το πέταξε στον Πολυβώτη.

Γενικές Πληροφορίες: 

Η Νίσυρος είναι ένα νησί του νότιου Αιγαίου και έχει έκταση περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός του νησιού το 1950 αριθμούσε 2.516 κατοίκους, αλλά το 2011 (κατά την τελευταία απογραφή) ο πληθυσμός έφτανε με την βία τους 987 κατοίκους. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μανδράκι. Στο νησί βρίσκεται και ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας στον κόσμο  ο Στέφανος, ο οποίος έχει διάμετρο 300 μέτρα. Η Νίσυρος έχει συνολικά 5 κρατήρες.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (1531)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr