Το επιβλητικό Πάνθεον στην Ρώμη | Ιταλία

pantheon rome beautystarsgr (7)

Το Πάνθεον είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης και κατασκευάστηκε ύστερα από εντολή του Αγρίππα κατά τον 1ο αιώνα π.Χ. Αρχικά, το Πάνθεον ήταν ναός αφιερωμένος σε όλες τις θεότητες της Αρχαίας Ρώμης. Έπειτα έγινε χριστιανική εκκλησία κατά τον 7ο αιώνα.

pantheon rome beautystarsgr (2)

Το Πάνθεον είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος ρωμαϊκό μνημείο που να έχει διασωθεί έως σήμερα, σχεδόν άφθαρτο και αυτό οφείλεται στην ασταμάτητη χρήση του έως και σήμερα. Η ονομασία του φυσικά προέρχεται από το αρχαιοελληνικό επίθετο πάνθειον, που σημαίνει όλων των θεών. Στην Ρώμη υπάρχει και συνοικία με το όνομα αυτό.

pantheon rome beautystarsgr (3)

Το Πάνθεον διέθετε τον μεγαλύτερο θόλο σε όλη την αρχαιότητα και είναι ένα από τα κτίρια που σίγουρα πρέπει να δεις από κοντά. Τόσο για την ελληνικότητα του ονόματός του όσο και για την επιβληκτική του παρουσία.

pantheon rome beautystarsgr (4)

Το Πάνθεον  βρίσκεται στην Piazza della Rotonda και είναι σίγουρα μια πλατεία που θα συναντήσεις καθώς θα περπατάς την πόλη.

pantheon rome beautystarsgr (5) pantheon rome beautystarsgr (6)pantheon rome beautystarsgr (8) pantheon rome beautystarsgr pantheos

Εσύ έχεις επισκεφθεί ποτέ το Πάνθεον της Ρώμης; Σου άρεσε;

pantheon

(1313)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr