Πραιτώριον: Η φυλακή του Χριστού | Ιερουσαλήμ

jerusalem israel gennisi panagias

Το Πραιτώριο εκείνη την εποχή ήταν Διοικητήριο και παράλληλα η επίσημη κατοικία του Πόντιου Πιλάτου στα Ιεροσόλυμα. Η τελική καταδίκη του Χριστού έγινε στο περίβολο του Πραιτωρίου. Σε αυτό το μέρος έγιναν κάποια από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα της Χριστιανοσύνης. Εκεί ο Χριστός μαστιγώθηκε, του φόρεσαν κόκκινη χλαμύδα, φυλακίστηκε αλλά και καταδικάστηκε. Τέλος από το πραιτώριο πήρε τον σταυρό και ξεκίνησε να ανεβαίνει προς τον Γολγοθά. 

jerusalem israel filaki xristou(27)jerusalem israel filaki xristou

Η επίσκεψη σε αυτά τα άγια μέρη σε κάνει να ξανασκεφτείς πολλά και να αναθεωρήσεις άλλα τόσα. Ακόμη και αν δεν πιστεύεις στην Ελληνορθόδοξη θρησκεία, τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορείς να τα αμφισβητήσεις. Όλα αυτά που σου περιέγραψα παραπάνω συνέβησαν και μάλιστα συνέβησαν σε έναν άνθρωπο που δεν έβλαψε ποτέ, κανέναν.

jerusalem israel filaki xristou (3)

Στις ακόλουθες φωτογραφίες μπορείς να δεις το μέρος όπου ο Ιησούς Χριστός φυλακίστηκε και έμεινε για κάποιες ώρες. Είναι από τα πιο συγκλονιστικά σημεία των Ιεροσολύμων. 

jerusalem israel filaki xristou (4)

Οι συνθήκες κράτησης του Θεανθρώπου προφανώς ήταν άθλιες. Οι φύλακες μάλιστα είχαν βάλει τα πόδια του Χριστού μέσα σε αυτές τις τρύπες, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να διαφύγει.

jerusalem israel filaki xristou (5) jerusalem israel filaki xristou (6)

Η τσιμεντένια σχισμή υπήρχε για να τοποθετήσει τα πόδια του ο Ιησούς Χριστός και να του τα δέσουν έτσι ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο διαφυγής.

jerusalem israel filaki xristou (7)

jerusalem israel filaki xristou (8)

Η φυλακή των ληστών και του Βαραβά

jerusalem israel filaki xristou (9)

Στο κάτω μέρος του κτιρίου λέγεται ότι ήταν οι φυλακές του Βαραβά αλλά και των ληστών, που σταυρώθηκαν μαζί με τον Χριστό. Ο Βαραβάς ήταν αυτός που γλίτωσε.

jerusalem israel filaki xristou (10)

(2004)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr