Ρέικιαβικ: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας

Reykiavik-iceland-happy-traveller-1024x576

Ρέικιαβικ! Η βορειότερη πρωτεύουσα το κόσμου και η μεγαλύτερη πόλη της παγωμένης Ισλανδίας. Ούσα ελκυστική και ιδιαίτερη φροντίζει να μαγνητίζει τον επισκέπτη από τις πρώτες του στιγμές μαζί της. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας δεν είναι τυχαία αυτή, κρύβει μέρη μαγικά. Και σκοπεύουμε να τα ανακαλύψουμε όλα!

Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ
Χώρα: Ισλανδία
Κάτοικοι: 124.800
Επίσημες γλώσσες: Ισλανδικά
Πολίτευμα: Κοινοβουλευτική Δημοκρατία
Διαφορά ώρας: 3 ώρες πίσω
Νόμισμα: Ισλανδική Κορόνα (ISK)
Οδηγούν από: δεξιά

Γενικές Πληροφορίες:
Το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας και η πιο μεγάλη πόλη της χώρας. Έχει 124.800 κατοίκους και ο μεγαλύτερος ποταμός που διασχίζει την πόλη είναι ο Ελλιδάα. Το Ρέικιαβικ είναι μια πολύ αραιοκατοικημένη πόλη όπως και ολόκληρη η χώρα. Το Ρέικιαβικ ιδρύθηκε το 1786 ως εμπορική πόλη. Το 2008 ψηφίστηκε ως η πιο πράσινη πόλη του πλανήτη από το Grist Magazine πιθανότατα γιατί έχει το μεγαλύτερο δίκτυο θέρμανσης από γεωθερμική ενέργεια. Επίσης η πρωτεύουσα της Ισλανδίας έχει την μεγαλύτερη αναλογία αυτοκινήτων ανά κάτοικο στον κόσμο. Αντιστοιχούν 522 αυτοκίνητα για κάθε 1000 κατοίκους.

 

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr

  (1372)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr