Σιγκαπούρη: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την τίγρη της Ασίας

singapore-happy-traveller-7-1024x579

H Σιγκαπούρη θα λέγαμε πως είναι σύγχρονη πόλη-κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας που αξίζει να επισκεφθείς. Είναι γνωστή για τους αυστηρούς νόμους της σε απλά πράγματα.

Για παράδειγμα μπορεί να πληρώσεις μέχρι και 500 δολλάρια Σιγκαπούρης αν πετάξεις ένα σκουπίδι ή τσίχλα στον δρόμο. Αν όμως είσαι καθαρός σου υποσχόμαστε πως θα περάσεις τέλεια στην ασιατική αυτή πόλη!

 

Πρωτεύουσα: Σιγκαπούρη
Πολίτευμα: Κοινοβουλευτική δημοκρατία
Γλώσσα: Αγγλικά, Κινέζικα, Μαλαισιανά, Ταμίλ
Θρήσκευμα: βουδιστές και ταοϊστές
Χρήμα: Δολάριο Σιγκαπούρης. 1S$ = 2euro περίπου.
Βίζα: Οι Έλληνες δεν χρειάζονται βίζα για παραμονή μέχρι 30 ημέρες.
Κίνδυνοι Υγείας – Εμβόλια: Κανένας – Όχι
Ώρα: + 6 ώρες από Ελλάδα
Οδήγηση: Αριστερά – ανάποδα

Γενικές Πληροφορίες:

Η Σιγκαπούρη έχει έκταση 719,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ο πληθυσμός της χώρας είναι 5.607.300 και περιλαμβάνει Κινέζους, Μαλαισιανούς, Ταμίλ και Ευρωπαίους. Η Σιγκαπούρη παλιότερα ονομαζόταν Ινδοκίνα. Το πολίτευμα της χώρας βάση συντάγματος είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, όμως έπειτα από την ανεξαρτησία της χώρας διοικεί μόνο ένα κόμμα (Λαϊκό Κόμμα Δράσης). Η Σιγκαπούρη έχει έχει τροπικό κλίμα χωρίς διακριτές εποχές. Το όνομα «Σινγκαπόρα» σημαίνει «Πόλη των λιονταριών», από τις μαλαισιανές λέξεις «σίγκα» (λιοντάρι) και «πόρα» (πόλη). Η θρησκεία που επικρατεί κατά 51% είναι ο βουδισμός και ο ταοϊσμός. Οι επίσημες γλώσσες είναι τα Αγγλικά, Κινέζικα (Μανδαρινικά), Μαλαισιανά και Ταμίλ. Το νόμισμα της χώρα είναι το δολλάριο Σιγκαπούρης.

 

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (1596)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr