Συνάλλαγμα: Που και πότε να αλλάξω λεφτά όταν ταξιδεύω;

money-happy-traveller-1024x768

Ταξιδεύεις και έχεις “χαθεί στην μετάφραση” με το συνάλλαγμα; Μην σε αγχώνει τίποτα! Το θέμα του συναλλάγματος είναι ένα σημαντικό θέμα για κάθε ταξιδευτή και οι σωστές επιλογές στο θέμα των χρημάτων μπορεί να σου γλιτώσουν… χρήματα. Υπάρχουν πέντε ενδεχόμενα για το που ακριβώς να κάνεις συνάλλαγμα:

1. Πριν την αναχώρηση
Πας σε μία τράπεζα ή σε ανταλλακτήριο και ζητάς να αγοράσεις συνάλλαγμα. Μπορείς να πας και σε ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο αναχώρισης. Αν ταξιδεύεις σε χώρα με διαδεδομένο νόμισμα (πχ Αγγλία, Αμερική κλπ) σίγουρα έχουν διαθέσιμο συνάλλαγμα για να αλλάξεις. Κάποιοι νιώθουν μια σιγουριά αν έχουν στο χέρι τους λεφτά από τη χώρα που πάνε αλλά είναι συνήθως η λιγότερο συμφέρουσα επιλογή.

2. Στο αεροδρόμιο (αφού φτάσεις)
Με το που φτάνεις σε οποιοδήποτε προορισμό στον κόσμο υπάρχουν γκισέ με “CAMBIO/EXCHANGE” δηλαδή ανταλλακτήρια χρημάτων. Εύκολη επιλογή αλλά συνήθως θα πληρώσεις ακριβά τα λεφτά που θα πάρεις. Οι εταιρίες αυτές από κάπου πρέπει να κερδίσουν. Είτε σε χρεώνουν μια standard προμήθεια ή ποσοστό επί του ποσού που αλλάζεις είτε η τιμή που σου “πουλάνε” τα τοπικά χρήματα είναι υψηλότερη από την επίσημη τρέχουσα της αγοράς. Μπορεί εδώ να χάσεις και 5% των χρημάτων σου.

Διάβασε τη συνέχεια στο HappyTraveller.Gr 

(1413)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr