Τα πάθη του Χριστού | Ιεροσόλυμα

jerusalem israel naos anastaseos (25)

Τα πάθη του Χριστού είναι η πιο στενάχωρη στιγμή της Χριστιανοσύνης και παράλληλα η πιο μεγαλειώδης. Όταν βλέπεις όλα όσα έγιναν από κοντά, τα πάντα αποκτούν ακόμη πιο μεγάλο νόημα εντός σου. Όλα ξεκίνησαν από το Πραιτώριον. Τα πάθη του Χριστού είχαν ξεκινήσει ήδη.. μα από το Πραιτώριον ξεκίνησε η απόλυτη τραγωδία. Εκεί ο Ιησούς φυλακίστηκε από τον Πόντιο Πιλάτο και δέχθηκε τόσα χτυπήματα και κακοποιήσεις, που δεν θα μπορούσε να αντέξει ανθρώπινο σώμα. Εκείνος όμως άντεξε και ξεκίνησε από εκεί για να ανέβει στον δικό του Γολγοθά όπου και έμελλε να σταυρωθεί.

jerusalem israel filaki xristou (5)

Η φυλακή του Χριστού ήταν εντός του Πραιτώριου και ο θεάνθρωπος δεν έμεινε εκεί παρά μερικές ώρες. Οι συνθήκες κράτησής του ήταν απάνθρωπες, καθώς τα πόδια του ήταν περασμένα σε τσιμεντένιες τρύπες και δεμένα με αλυσίδες, έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση διαφυγής.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την φυλακή του Χριστού εδώ.

jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (3)

Όταν επισκεφθείς την Ιερουσαλήμ είσαι σε θέση να δεις όλα αυτά τα σημεία που σου αναφέρω και να βιώσεις από κοντά αυτή την εξαιρετική ενέργεια, που υπάρχει σε όλους τους χώρους που πέρασε ο Χριστός. Στον δρόμο του Μαρτυρίου, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά ο δρόμος που ακολούθησε ο Ιησούς για να σταυρωθεί, υπάρχουν οι “στάσεις” που έκανε κατά την άνοδό του στον Γολγοθά. Οι πληγές στο σώμα του ήταν άπειρες και οι κακώσεις του πολλαπλές. Παρόλα αυτά άντεχε να κουβαλάει τον σταυρό του και να οδεύει προς τον θάνατό του. 

jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (4)

Χωρίς ουδεμία θρησκευτική εμπάθεια αλλά με έντονο ανθρωπισμό, αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να βασάνισαν σε τέτοιο σημείο έναν άνθρωπο που έφερε μόνο αγάπη στο διάβα του. Είτε ήταν είτε όχι ο Μεσσίας, ο τρόπος που πέθανε ήταν το λιγότερο απάνθρωπος.

jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (5)

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που σταμάτησε ο Χριστός ήταν όταν πια έπεσε στο έδαφος και δεν μπορούσε να περπατήσει άλλο με τον σταυρό. Τότε ο Σίμων ο Σιριναίος αναγκάστηκε να τον κρατήσει μετά από πρόσταγμα των Ρωμαίων φρουρών.

jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (6) jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (7)

Η επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ θα σε κάνει να ζήσεις εντονότερα όλα αυτά που διάβαζες τόσα χρόνια και να αναβιώσεις κάθε στιγμή της ζωής και του θανάτου του Ιησού Χριστού. Είναι ένα ταξίδι ζωής που θα σου επιτρέψει να δώσεις έναν φόρο τιμής στα όσα πέρασε από τους ανθρώπους ο άνθρωπος που είχε δύναμη Θεού. 

jerusalem israel o dromos pros ton golgotha (8) (1783)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr