Ο τάφος της Παναγίας στην Ιερουσαλήμ | Παναγία Ιεροσολυμίτισσα

jerusalem israel naos anastaseos (24)

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να επισκεφθείς όταν πας στην Ιερουσαλήμ είναι φυσικά ο τάφος της Παναγίας. Το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Γεσθημανής είναι το τρίτο κατά σειρά σημαντικότερο προσκύνημα για κάθε Χριστιανό. Το κτίσμα έχει κατασκευαστεί από την Αγία Ελένη -όπως τα περισσότερα της περιοχής- και είναι ένα από τα πιο παλιά.

jerusalem israel tafos panagias (4)

Για να μπεις στον ναό θα πρέπει να κατέβεις 49 σκαλιά τα οποία θα σε οδηγήσουν στον ιδιαίτερο αυτό χώρο. Φτάνοντας εκεί θα αντικρίσεις εκπληκτικές ελληνικές εικόνες (μπαίνοντας δεξιά) και πανέμορφες αρμένικες εικόνες (μπαίνοντας δεξιά). Επίσης στο ναό υπάρχουν πάρα πολλά θυμιατά που κρέμονται από το ταβάνι και προσδίδουν ένα άλλο ενδιαφέρον στον χώρο.

jerusalem israel tafos panagias (7)

Ο ιερός τάφος της Παναγίας είναι ξεκάθαρα από τα πιο σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφθεί ένας Χριστιανός.

jerusalem israel tafos panagias (5) jerusalem israel tafos panagias (6)jerusalem israel tafos panagias (8)jerusalem israel tafos panagias (3) jerusalem israel tafos panagias (9)

Στο ναό βρίσκεται φυσικά και η εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Την εικόνα αυτή είχε δει ο πατέρας Παίσιος και είχε πει ότι είναι η εικόνα που είναι πιο “κοντά” στην μορφή της Παναγίας. Ο Πατέρας Παίσιος μπορούσε να έχει άποψη επί του θέματος αφού είχε δει πολλές φορές την Παναγία.

jerusalem israel naos anastaseos (26)

Στο ναό θα δεις και μια εικόνα των γονιών της Παναγίας. Δεν υπάρχουν πολλές και είναι ευκαιρία να την προσκηνήσεις σε περίπτωση που πιστεύεις ή να την δεις σε περίπτωση που έχεις πάει ως τουρίστας.

jerusalem israel tafos panagias (10)

Η επίσκεψη στον τάφο της Παναγίας είναι ένα ολόκληρο ξεχωριστό κεφάλαιο που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία κατά την επίσκεψή σου στα Ιεροσόλυμα. Αν έχεις πάει θα χαρώ να διαβάσω την εμπειρία σου.

jerusalem israel tafos panagias (2018)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr