Πως να διαλέξω τα τέλεια έπιπλα για το σαλόνι μου; | Έπιπλα InArt

inart epipla 3

Η επιλογή του σαλονιού καθορίζει την αισθητική του σπιτιού αλλά και των ενοίκων του. Συνυπολογίζοντας λοιπόν πέντε σημαντικές παραμέτρους βρίσκουμε, την ιδανική λύση για το δικό μας σαλόνι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το σαλόνι είναι το σημείο που βλέπουν όλοι οι άνθρωποι που επισκέπτονται το σπίτι μας και θα πρέπει να μας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Τα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να βρούμε τα τέλεια έπιπλα για το καθιστικό μας είναι τα εξής:

 

1. Πόσοι και ποιοι θα χρησιμοποιούν τα έπιπλα του σαλονιού;
Το πόσοι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τα έπιπλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν στο σπίτι μένουν ένας ή δύο άνθρωποι θα χρειαστούν σίγουρα λιγότεροι καναπέδες από ότι αν μένει οικογένεια που αποτελείται από 4 άτομα και πάνω. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του σαλονιού είναι φυσικά αν θα υπάρχουν μωρά ή κατοικίδια καθώς -ίσως- τότε θα πρέπει να επιλέξουμε ένα πιο ανθεκτικό ύφασμα.

2. Για ποια χρήση προορίζεται το σαλόνι;
Υπάρχουν σαλόνια υποδοχής καλεσμένων, σαλόνια που διαθέτουν και χώρο εργασίας αλλά και σαλόνια στα οποία περνάμε τον περισσότερο χρόνο της ημέρας (βλέποντας τηλεόραση, ακούγοντας μουσική, παίζοντας με την οικογένεια). Αφού αποφασίσουμε τι είδους σαλόνι επιθυμούμε, τότε ξεκινούμε να ψάχνουμε προς την αντίστοιχη κατεύθυνση.

3. Το μέγεθος στα έπιπλα, έχει σημασία!
Θα πρέπει από πριν να υπολογίσουμε τον χώρο που προορίζεται για το σαλόνι μας. Να τον μετρήσουμε και να προμηθευτούμε καναπέδες, πολυθρόνες και τραπέζια που να αναλογούν στον χώρο χωρίς να είναι αποπνικτικός ή άδειος.

4. Σωστή επιλογή χρωμάτων.
Θα πρέπει να επιλέξουμε χρώματα που θα ταιριάζουν με το σαλόνι ακόμη και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε αλλαγές σε κουρτίνες, χρώμα τοίχων και λοιπή διακόσμηση. Αν στο σπίτι μένουν παιδιά και σκυλιά ίσως θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε πιο σκούρα χρώματα. Φυσικά η επιλογή χρώματος στα έπιπλα είναι πάντα θέμα αισθητικής και γούστου της νοικοκυράς, αλλά παραμένει πάντα σημαντική.

5. Κάνετε εκπτώσεις παντού, αλλά όχι στην ποιότητα.
Είναι προτιμότερο να πάρετε λιγότερα κομμάτια, αλλά να πάρετε έπιπλα με καλή ποιότητα, τα οποία θα σας κρατήσουν περισσότερο από 10 χρόνια. Τα βαριά έπιπλα υποδηλώνουν πάντα την καλή ποιότητα των υλικών τους (ξύλο, κατασκευή κτλ) και αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι κάνατε ορθή επιλογή.

Οι φωτογραφίες του άρθρου μας είναι από το InArt.com. Επισκεφθείτε το, βρείτε τα τέλεια έπιπλα και κάνετε το σαλόνι σας όπως το ονειρευτήκατε.

inart epipla 4inart epipla1 inart epipla2inart epipla (3727)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr