Τέμπη: Η κοιλάδα που θα κάνει το ταξίδι σου πιο ξεκούραστο!

tempi 2016 (2)

Ξεκινήσαμε road trip! Τα λατρεύω τα ταξίδια με αμάξι αφού μπορούμε πιο εύκολα να παίρνουμε μαζί μας και τον Ηρακλή. Κατά το ταξίδι μας προς το Πήλιο, περάσαμε φυσικά από τα Τέμπη!

Τα Τέμπη -Κοιλάδα των Τεμπών- είναι μια από τις κοιλάδες της Ελλάδας που σχηματίζεται ανάμεσα στον Όλυμπο και την Όσσα. Εκεί θα δεις τον ποταμό Πηνειό, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στο Αιγαίο. Τα Τέμπη είναι το κύριο πέρασμα από τη Μακεδονία στη Θεσσαλία και η περιοχή είχε μεγάλη σημασία από την αρχαιότητα.

Το όνομα των Τεμπών

Το όνομα των Τεμπών υπάρχει από την αρχαιότητα. Κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, τα Τέμπη λέγονταν και Μπαμπά. Έτσι αναφερόταν και το μικρό χωριό στην είσοδο της κοιλάδας, που πλέον ονομάζεται Τέμπη. Αξίζει να κάνεις μια στάση στα Τέμπη για ξεκούραση αλλά και για να απολαύσεις το μεγαλείο της φύσης που οργιάζει στην περιοχή!  Εμείς εννοείται πως σταματήσαμε, για να ξεπιαστούμε αλλά και να πιούμε κάτι δροσιστικό! Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εκεί.

Extra Tip: Μπορείς να περάσεις μια βόλτα και από το χωριό Τέμπη που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 100 μ.και σε απόσταση 26 χλμ. από τη Λάρισα

tempi 2016 (3)

(1660)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr