Θηλασμός: Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο μωρό σου

Ο θηλασμός είναι το πρώτο και ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορείς να κάνεις στο παιδί σου. Είσαι η μόνη που μπορείς να το κάνεις τόσο τέλεια για το παιδί σου και η μόνη που μπορεί να το κάνει με τόση αγάπη.

thilasmos beautystarsgr

Προφανώς ό,τι διάβασες/άκουσες/σου είπαν για τον θηλασμό πιθανότατα θα σε έχει τρομοκρατήσει. Τι πόνος, τι δέσμευση, τι δυσκολίες. Όλα αυτά ίσως να έχουν μια βάση, αλλά τελικά δεν είναι η ουσία. Ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά παράλληλα είναι και το ομορφότερο δώρο που μπορεί να δώσει μια μαμά στο μωρό της. Και όχι μόνο αυτό. Ο θηλασμός δημιουργεί ακόμη δυνατότερους δεσμούς ανάμεσα στο μωρό και τη μαμά.

Οι σύγχρονες έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι ο θηλασμός έχει οφέλη όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για την μητέρα. Ένα πολύ σημαντικό όφελος που έχουν οι θηλάζουσες μαμάδες για παράδειγμα είναι η σημαντική μείωση εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Φυσικά πρωταρχικός στόχος και σκοπός είναι τα οφέλη των μωρών που είναι πολλά και θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Αρχικά όμως θα πρέπει να πούμε ότι ο θηλασμός είναι το πιο σημαντικό δώρο για το μωρό για τους εξής απλούς λόγους -που δεν έχουν καν σχέση με την υγεία του μωρού-:
1. Μεγαλύτερο δέσιμο με τη μαμά
2. Ακόμη περισσότερες αγκαλιές με τη μαμά καθώς κανείς άλλος δεν μπορεί να ταΐσει το μωρό, παρά μόνο η ίδια
3. Μπορείς να ηρεμήσεις το μωρό από ένα μεγάλο κλάμα/ξέσπασμα απλά και μόνο βάζοντάς το στο στήθος για λίγο

Ίσως τα παραπάνω να σου φαίνονται λίγα αλλά είναι τόσο σημαντικά και φυσικά είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου».

(1199)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr