Εγκυμοσύνη & Ταξίδια: 10 συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες που ταξιδεύουν

 

Τα ταξίδια για τις εγκυμονούσες μοιάζουν με απαγορευμένο καρπό, όμως τελικά ισχύει κάτι τέτοιο; Αν η εγκυμοσύνη βαίνει καλώς και ο γιατρός σας το επιτρέπει, είναι λάθος να στερείστε τα ταξίδια! Μπορείτε ελεύθερα να ταξιδέψετε μέχρι τουλάχιστον τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης σας, ανετότατα!

Όσο όμως θα ταξιδεύετε μην ξεχνάτε τα απαραίτητα που πρέπει να φροντίζεται για εσάς και το μικρό που μεγαλώνει μέσα σας.

30η εβδομάδα εγκυμοσύνης, Ηλέκτρα Αστέρη. Photo Ευτύχης Μπλέτσας

30η εβδομάδα εγκυμοσύνης, Ηλέκτρα Αστέρη. Photo Ευτύχης Μπλέτσας

1. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ
Πριν γίνει οποιοδήποτε ταξίδι θα πρέπει να ερωτηθεί ο γυναικολόγος και αφού δώσει το οκ να δώσει τις τελικές οδηγίες στην εγκυμονούσα. Ο δικός μου γυναικολόγος μου ανέλυσε αρκετά το θέμα μιας και ταξίδευα συνεχώς μέχρι και τον 7ο μήνα. Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη θα χρειαστεί να δώσει και χαρτί για να επιτραπεί από την αεροπορική εταιρεία στην έγκυο, να πετάξει.

2. ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η διατροφή πρέπει να είναι προσεγμένη, και ακριβώς αυτή που θα προτείνει ο γυναικολόγος. Ο δικός μου μου πρότεινε μια διατροφή πλούσια σε ψάρι, κρέας και υδατάνθρακες με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά. Επίσης με προέτρεψε να μην τρώω ωμή σαλάτα εκτός σπιτιού -καθώς δεν ξέρω πόσο καλά είναι πλυμένη- και να μην τρώω άψητο ψάρι και κρεάς. Η κάθε εγκυμονούσα καλό είναι να ακολουθήσει ό,τι της πει ο δικός της γυναικολόγος.

3. ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης. Σε κάθε τρίμηνο θα πρέπει να προσέχει τον εαυτό της, να μην σηκώνει βάρη, βαλίτσες κτλ. Αν νιώσει ότι περπάτησε πολύ, θα πρέπει να ζητήσει από τον συνταξιδιώτη της να σταματήσουν για ένα καφέ ή ένα τσάι. Ίσως ακόμη καλύτερα να επιστρέψει και στο δωμάτιο.

Δες τη συνέχεια στο HappyTraveller.Gr (1435)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr