Οι χελώνες ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ στην Ζάκυνθο

ekthesiako parko thalassias zois3

Οι χελώνες Καρέτα Καρέτα έχουν “καταλάβει” πολλές παραλίες του νησιού και αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στο Ζάκυνθο. Η διαδικασία αναπαραγωγής είναι τόσο ιδιαίτερη και γενικώς όλη η ιστορία με αυτό το ζώο είναι από μόνη της μια έκπληξη. Μπορείς να μάθεις πολλά περισσότερα για τις χελώνες στο facebook του εθνικού πάρκου εδώ.

ekthesiako parko thalassias zois

Η θηλυκή χελώνα -αφού γονιμοποιηθεί από την αρσενική- βγαίνει στη στεριά και γεννάει τα αυγά της στην φωλιά που η ίδια σκάβει. Αυτή είναι και η μοναδική επαφή που έχει με τα παιδιά της. Λόγω του ότι το ζώο δεν είναι θηλαστικό δεν έχει μητρικό ένστικτο και έτσι δεν “ενδιαφέρεται” περαιτέρω για τα παιδιά της. Αφού τα φέρει στη ζωή τα αφήνει στην τύχη τους.

ekthesiako parko thalassias zois1

Η τύχη των μικρών δεν είναι και η καλύτερη αφού η χελώνα γεννάει πάνω από 100 αυγά αλλά τελικά καταφέρνουν να ζήσουν μόνο 2-3 χελώνες. Δυστυχώς αυτός είναι ο κύκλος της ζωής της Καρέτα Καρέτα.

ekthesiako parko thalassias zois2ekthesiako parko thalassias zois6

Παραλία του Γέρακα

Η παραλία του Γέρακα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ζακύνθου και ο λόγος είναι πως εκτός από την φυσική ομορφιά που διαθέτει είναι εντελώς απείραχτη χάρη στις χελώνες και τους αγώνες του εθνικού πάρκου θαλάσσιας ζωής.

folies caretta caretta zakynthosfolia caretta caretta baby

gerakas apogeyma 11gerakas apogeyma zakynthosgerakas apogeyma zakynthos1gerakas apogeyma zakynthos4gerakas foliesgerakas drone zakynthosgerakas apogeyma3gerakas apogeyma1gerakas apogeyma

  (1319)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About BeautyStars

Γράφουμε για ό,τι είναι ενδιαφέρον και έχει σχέση με την ομορφιά, τα ταξίδια , την μόδα και το φαγητό. Από το 2012 μαζί σας! Καλή BeautyStars.gr περιήγηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr