Ζανζιβάρη: Ο μικρός παράδεισος της Ανατολικής Αφρικής

zanzivari-happy-traveller-20-1024x580

Η Ζανζιβάρη είναι ημιαυτόνομη περιοχή της Τανζανίας στην Ανατολική Αφρική και από εκεί κατάγεται ο θρυλικός Φρέντι Μέρκιουρι (τραγουδιστής του συγκροτήματος Queen). Το όνομα «Ζάνζιμπαρ» πιθανότατα προέρχεται από τα Περσικά και σημαίνει «ακτή των μαύρων».

Σε αυτή την χώρα θα σε συνεπάρει το εξωτικό αρχιπέλαγος και η αγνή ομορφιά. Επίσης φημίζεται και για τα σπάνια είδη πανίδας που διαθέτει όπως η λεοπάρδαλη της Ζανζιβάρης, η ερυθρή colobus της Ζανζιβάρης (μαϊμού) αλλά και η  ιπτάμενης αλεπού της Πέμπα. Η Unguja -ένα από τα δύο μεγαλύτερα νησιά της Ζανζιβάρης- έχει και αρχαιοελληνικό όνομα, το Μενουθιάς. Έτσι μάλιστα αναφέρεται στον Περίπλου τὴς Ἐρυθράς Θαλάσσας.

Πρωτεύουσα: Zanzibar City (Πόλη της Ζανζιβάρης)
Πολίτευμα: Επαναστατική Κυβέρνηση της Ζανζιβάρης
Γλώσσα: Σουαχίλι, Αγγλικά
Θρήσκευμα: βουδιστές και ταοϊστές
Νόμισμα: Σελίνι Τανζανίας
Κλίμα: Τροπικό
Ώρα: + 6 ώρες από Ελλάδα
Οδήγηση: Αριστερά – ανάποδα

Γενικές Πληροφορίες:

Η Ζανζιβάρη διαθέτει περίπου 1.300.000 κατοίκους και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό.  Αποτελείται από πολλά νησιά και τα δύο μεγαλύτερα είναι η Unguja και η νήσος Pemba. Περί τον 19ο αιώνα η Ζανζιβάρη αποτέλεσε κέντρο δουλεμπορίου στην ανατολική Αφρική. Αν και σήμερα τίποτα από όλα όσα συνέβαιναν παλιά δεν συμβαίνει, η περιοχή έχει στιγματιστεί από τα τότε γεγονότα. Στην Ζανζιβάρη οδηγούν από τα αριστερά. Οι κάτοικοι της Ζανζιβάρης είναι ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι. Ένα μικρό ποσοστό είναι χριστιανοί και βουδιστές. Το πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας είναι το ποδόσφαιρο. Η Ζανζιβάρη ως πολίτευμα διαθέτει το δικό της Επαναστατικό Συμβούλιο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το νόμισμα της χώρας είναι το Σελίνι Τανζανίας.

Δείτε περισσότερα στο happytraveller.gr (1485)

follow1

Facebook ~ Twitter Instagram ~ Youtube ~ Google + 

Pinterest ~  Bloglovin  ~ Tumlr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων ή των φωτογραφιών που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του portal beautystars.gr. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα ανήκουν στο site. Ευχαριστούμε για τον σεβασμό.

About Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2012 -2015 - Electra Asteri - Beautystars.gr